Iulian Leca

Un blog de iuleka

Mandria noastra proasta

with 2 comments

Nu sunt mandru ca sunt roman. Si nici rusine nu imi este. Insa, niciodata nu am fost si nici nu mi-am dorit sa fiu mandru de acest lucru. Ma simt ca si cum as fi putut sa fiu la fel de bine orice altceva.

Aseara insa am vazut lacrimile lui Paunescu provocate de mandria de a fi contemporan cu Busuioc. Costel Busuioc, zidarul roman din Spania care a incantat pe iberici cu vocea sa crescuta si ne-educata de aici din Romania. Paunescu dimpreuna cu o tara intreaga si-au dat drumul tuturor fantasmelor neimplinite. Am auzit o baba din satul lui Costel care spunea cu lacrimi in ochi ca: “a venit si vremea noastra, sa aratam lumii cine suntem, sa se ridice Costel precum soarele in lume si sa straluceasca…” Of, Doamne! De ce avem nevoie de astfel de substitute pentru orgoliul nostru? Acum ne intrecem in a ne asuma succesul lui Costel. Ne spunem ca si noi am contribuit la asta intr-un fel sau altul… Am vrea paternitatea, sau macar originea, succesului lui Costel.

De ce nu vrem sa mandrim cu ce suntem sau nu suntem noi insine? Personal, Costel Busioc ma lasa rece. Imi imaginez ca daca se va intoarce in tara va ajunge sa cante pe la nuntile smecherilor care acum bocesc la succesul sau. Sau, si mai rau, vom auzi ca pleaca in turneu prin tara ca sa cante impreuna cu manelistii momentului. Asta e Romania de care ar trebui sa stea departe. Nu i-a oferit nimic pana acum, nu ii va oferi nici de acum incolo ceva bun.

Advertisements

Written by iuleka

13 March 2008 at 7:56 am

Posted in comentarii

2 Responses

Subscribe to comments with RSS.

  1. E un acces naţional de ipocrizie, părerea mea.

    someone

    14 March 2008 at 8:02 pm

  2. Ai vazut replica lui Cristoiu pe acest subiect? Mi s-a parut cea mai matura dintre toate opiniile exprimate in media romaneasca.

    iuleka

    15 March 2008 at 5:39 am


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: